Social
Redactor: Vitalie Zâgrea
02 octombrie 2021

„Prichindeii din Cernăuți” – cea mai îndrăgită revistă pentru copii

„Prichindeii din Cernăuți” – cea mai îndrăgită revistă pentru copii
02 octombrie 2021

„Prichindeii din Cernăuți” – cea mai îndrăgită revistă pentru copii

Revista „Prichindeii din Cernăuți” este o publicație destinată preșcolarilor, dar și elevilor din clasele primare editată de Liga Tineretului Român „Junimea” din regiunea Cernăuți.

Este singura publicație de acest fel care apare în limba română în Ucraina. În paginile ei pot fi găsite materiale educative, sfaturi înțelepte, întâmplări interesante, dar și diferse povești de viață despre copii talentați și pasionați de arta picturii, muzicii, dansului, sportului…

Cum a apărut ideea fondării revistei „Prichindeii din Cernăuți”? Tinerii ziariști, care fac parte din echipa redacției au lansat un asemenea proiect acum patru ani când au sesizat o lipsă acută de literatură artistică pentru copii în limba română  în satele cu populație preponderent românească din Ucraina. Fondul de carte în bibliotecile școlare și sătești este în mare parte completat cu literatură în limbile ucraineană și rusă, și doar în proporții foarte mici în limba română.

Până în prezent au fost editate 23 de numere ale revistei „Prichindeii din Cernăuți”. Numai anul acesta cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (www.dprp.gov.ro)  au fost tipărite 6 numere ale acestei reviste, care suntem siguri că-și vor găsi un loc aparte în bibliotecile personale ale micilor cititori, dar și în bibliotecile școlare și sătești din localitățile românești ale regiunii Cernăuți.

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 869


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți