Social
Redactor: BucPress
21 aprilie 2022

În Cernăuți au fost demolate două monumente sovietice (VIDEO)

 În Cernăuți au fost demolate două monumente sovietice (VIDEO)
21 aprilie 2022

În Cernăuți au fost demolate două monumente sovietice (VIDEO)

În suburbia Sadagura a orașului Cernăuți a fost dat jos bustul activistului comunist bucovinean Semion Galețkii, transmite serviciul de presă al Consiliului orășenesc Cernăuți, conform de BucPress.

Monumentul a fost situat la colțul străzilor Danilo Galițkii și Vasil Stefanîk și a fost demolat de către un grup de cetățeni, autoritățile competente fiind înștiințate în prealabil.

Decizia privind demolarea acestui monument a fost adoptată de Comitetul Executiv al Consiliului orășenesc Cernăuți încă în 2017, însă hotărârea nu a fost executată de fosta conducere a Departamentului Gospodăriei Comunal-Locative Cernăuți.

Semion Galețkii (1891-1955) a fost un activist al mișcării comuniste din Bucovina, unul dintre fondatorii Partidului Comunist din Bucovina în perioada românească. A fost represat de autoritățile sovietice și moarte în exil în regiunea Krasnoiarsk.

Tot astăzi, la Sadagura a fost demolată sculptura „Armata Roșie în luptă”, amplasată la intersecția străzilor Iaroslav cel Înțelept și Krivonos.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Urmăriți-ne și pe platforma Telegram


Material video


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 398


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți