Social
Redactor: Elvira Chilaru
21 februarie 2022

10 mii de dolari: persoane reținute în Transcarpatia pentru organizarea unui canal de migrație ilegală

10 mii de dolari: persoane reținute în Transcarpatia pentru organizarea unui canal de migrație ilegală
21 februarie 2022

10 mii de dolari: persoane reținute în Transcarpatia pentru organizarea unui canal de migrație ilegală

Polițiștii transcarpatieni, împreună cu ofițerii Serviciului de Securitate al Ucrainei și ai Serviciului de Grăniceri, au reținut patru infractori care au organizat o trecere ilegală a frontierei de stat de către un grup de migranți ilegali. Suspecții riscă până la șapte ani de închisoare

În cadrul unor îndelungate activități operaționale, polițiștii transcarpatieni împreună cu ofițerii SBU și militarii Serviciului Frontierei de Stat  au blocat canalul migrației ilegale către Uniunea Europeană.

Poliția a constatat că un grup de localnici i-au ajutat pe imigranți, inclusiv pe cei din țări cu o mare amenințare teroristă, să treacă ilegal granița în afara punctelor de control din raionul  Beregovo. Mai mult, unul din grup și-a însoțit clienții după ce a trecut ilegal granița și într-o țară străină.

Înainte de expediere, toți clienții se aflau la domiciliu la  organizatorii unor astfel de activități ilegale. Fiecare dintre acești clienți a plătit 10 mii de dolari pentru astfel de servicii.

În data de 18 februarie, oamenii legii au împiedicat o tentativă de trecere ilegală a frontierei și au reținut trei cetățeni asiatici și transportatorii acestora la domiciliul unuia dintre inculpați. Atacatorii se pregăteau pentru ultima etapă a infracțiunii – trecerea.

Patru transcarpatieni  implicați în organizarea unui canal de migrație ilegală au fost reținuți în temeiul articolului 208 din Codul de procedură penală al Ucrainei.

Anchetatorii poliției din Vinohradiv, sub gestionarea procedurală a parchetului, au deschis un dosar penal în temeiul părții 2 a art. 332 din Codul penal al Ucrainei, adică transportul ilegal de persoane peste frontiera de stat a Ucrainei, săvârșit de  mai multe persoane, fie în mod repetat, fie prin conspirație prealabilă de un  grup de persoane. Suspecții riscă până de la cinci la șapte ani de închisoare. Ancheta este în derulare.

Agenția BucPress – www.bucpresss.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 416


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți