Social
Redactor: Elvira Chilaru
17 martie 2022

103 copii au fost uciși de la începutul invaziei militare ruse în Ucraina

103 copii au fost uciși de la începutul invaziei militare ruse în Ucraina
17 martie 2022

103 copii au fost uciși de la începutul invaziei militare ruse în Ucraina

În Ucraina au fost uciși 103 copii de la începutul invaziei militare ruse în Ucraina, potrivit procurorului general Iryna Venediktova.

Potrivit ONU, din 15 martie, peste 3 milioane de ucraineni au părăsit Ucraina din cauza invaziei ruse. Potrivit Biroului Înaltului Comisar al ONU pentru Refugiați, majoritatea ucrainenilor au mers la granița cu Polonia - aproape 2 milioane.

Guvernul japonez a decis să faciliteze intrarea refugiaților din Ucraina, deschizând granițele chiar și celor care nu au garanți sub formă de rude sau cunoștințe în țară.

Peste 100.000 de britanici au fost de acord să ofere locuințe pentru refugiații ucraineni, a declarat premierul britanic Boris Johnson.

Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei intenționează să deschidă o resursă online cu informații pentru refugiații ucraineni.

Pe 13 martie, președintele polonez Andrzej Duda a semnat o lege care reglementează condițiile de ședere a refugiaților ucraineni în țară și sprijinul social al acestora.

Guvernul grec a decis să trimită vehicule în Polonia pentru a transporta refugiați din Ucraina.

Şeful adjunct al Departamentului de Turism din Adjaria, Tamaz Ahvlediani, a declarat că au fost pregătite locuri de aşezare în Adjaria pentru refugiaţii ucraineni.

Potrivit UNICEF, numărul copiilor refugiați ucraineni care fug de agresiunea rusă împreună cu părinții lor a depășit un milion. Majoritatea familiilor s-au mutat în Polonia, Ungaria, Slovacia, Moldova și România.

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 339


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți