Social
Redactor: Mirela Amarie
17 decembrie 2021

154 de „mame-eroine” în regiunea Cernăuți

154 de „mame-eroine” în regiunea Cernăuți
17 decembrie 2021

154 de „mame-eroine” în regiunea Cernăuți

77 de cernăuțene au primit titlul onorific de „Mamă-eroină”. Decretul relevant a fost semnat de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Drept urmare, 24 de mame din raionul Vijnița, 5 – din Nistru și 48 - din raionul Cernăuți au fost premiate pentru devotamentul matern, creșterea exemplară a copiilor, oferindu-le condiții adecvate pentru dezvoltarea lor.

Titlul de „Mamă-eroină” este acordat pentru a doua oară în anul curent, în luna mai, alte 77 de femei din regiune l-au primit.

În prezent, în regiune sunt 10.461 de femei care au titlul onorific de „Mamă-eroină”.

Persoanele cărora li s-a acordat titlul onorific vor primi o insignă, un certificat standard și un premiu în valoare de 22700 UAH (737 de euro).

Titlul onorific al Ucrainei „Mamă-eroină” este acordat femeilor care au născut și au crescut înainte de vârsta de opt ani cinci sau mai mulți copii, inclusiv copiii adoptați în modul prevăzut de lege, având în vedere contribuția personală semnificativă la creșterea copiilor în familie, crearea condițiilor favorabile pentru educația lor, dezvoltarea abilităților creative și formarea unor calități spirituale și morale, în conformitate cu paragraful 9 al Secțiunii I din Regulamentul „Cu privire la titlurile de onoare” al Ucrainei” din 29.06.2001 № 476/2001 (cu modificări).

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 493


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți