Social
Redactor: Elvira Chilaru
25 martie 2022

1,8 milioane de copii din Ucraina sunt refugiați -UNICEF

1,8 milioane de copii din Ucraina sunt refugiați -UNICEF
25 martie 2022

1,8 milioane de copii din Ucraina sunt refugiați -UNICEF

O lună de război în Ucraina a strămutat 4,3 milioane de copii, mai mult de jumătate din cei 7,5 milioane de copii ai țării.

Datele relevante au fost publicate de Fondul Națiunilor Unite pentru Copii, UNICEF.

„Războiul a provocat una dintre cele mai rapide deplasări majore de copii de la al Doilea Război Mondial. Este un reper sumbru care ar putea avea consecințe de durată pentru generațiile viitoare. Siguranța copiilor, bunăstarea și accesul la serviciile de bază sunt amenințate de violența înfiorătoare continuă, a declarat directorul executiv al UNICEF, Catherine Russell. 

Potrivit UNICEF, 1,8 milioane de copii ucraineni au trecut granița în țările vecine ca refugiați, iar 2,5 milioane sunt acum strămutați în interiorul Ucrainei.

În același timp, potrivit Biroului  Înaltului Comisar al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului, de la începutul războiului din 24 februarie, 78 de copii au fost uciși și 105 răniți în Ucraina. Se observă că aceste cifre sunt doar acele rapoarte pe care ONU le-a putut confirma, iar numărul real al victimelor este probabil mult mai mare.

UNICEF mai notează că în timpul războiului din Ucraina se constată o scădere a acoperirii vaccinării, în special împotriva rujeolei și poliomielitei, care pot duce la focare.

„Copiii au nevoie urgentă de pace și protecție. UNICEF continuă să solicite o încetare imediată a focului și protecția copiilor. Infrastructura importantă de care depind copiii, inclusiv spitalele, școlile și clădirile care adăpostesc civili, nu trebuie niciodată atacată. UNICEF și partenerii săi lucrează. să ofere ajutor umanitar copiilor din Ucraina și din țările învecinate”, a spus organizația într-un comunicat.

Pentru a proteja și sprijini milioane de copii și familii care fug din Ucraina, UNICEF și Biroul Înaltului Comisar al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului, în parteneriat cu guvernele și organizațiile societății civile, au creat Puncte albastre, care oferă informații- cheie familiilor, ajută la identificarea și asigurarea protecției copiilor neînsoțiți și separați. Puncte albastre au fost deja înființate în țările care găzduiesc copii și femei ucrainene, inclusiv peste 20 în Polonia.

UNICEF anunță, de asemenea, că în următoarele săptămâni vor începe remitențele de urgență pentru familiile cele mai vulnerabile și vor fi înființate spații prietenoase pentru copii în locații cheie din întreaga țară.

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 268


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți