Social
Redactor: Elvira Chilaru
21 iulie 2021

3 milioane de pachete de țigări, depistate la frontiera Ucrainei cu România și Ungaria timp de 6 luni

3 milioane de pachete de țigări, depistate la frontiera Ucrainei cu România și Ungaria timp de 6 luni

Cifra impunătoare de articole de tutungerie a fost descoperită în prima jumătate a anului 2021 de către grănicerii administrației regionale de vest atât la punctele de control, cât și în afara acestora - pe câmpii, în munți  și pe râuri.

De la Volyn la Bucovina, polițiștii de frontieră au oprit peste 260 de încercări de introducere a țigărilor în UE. Numărul total de țigări confiscate în primele 6 luni ale acestui an a ajuns la aproape 2,8 milioane de pachete. Această cifră a depășit datele din prima jumătate a anului 2020 de 2,3 ori.

Cel mai mare lot de produse de tutungerie  de contrabandă din acest an a fost găsit de ofițerii detașamentului de frontieră Luțk. Ca urmare a măsurilor operative, la unul dintre depozitele din centrul regional Volyn, oamenii legii au găsit peste 1 milion de pachete de țigări.

În ceea ce privește direcțiile și rutele de contrabandă cu tutun, cel mai activ este detașamentul de la Cernăuți, în special – la granița cu România. Grănicerii din Bucovina au oprit circuitul ilegal al aproape 790.000 de pachete de țigări. Dintre acestea, 560.000 de pachete, adică 1.120 de cutii, au încercat să le  mute în țara vecină în afara punctelor de control, așa-numitele „cămile” și „castori”. Alte 170.000 de pachete (340 cutii) de țigări au fost „vânate” de soldații detașamentului Mucacevo la granița „verde” cu Ungaria și România.

Aproape 150 de încercări de contrabandă cu țigări au fost oprite la punctele de trecere a frontierei. Numărul total de produse din tutun detectate a ajuns la mai mult de jumătate de milion de pachete. „Lider”, din nou, a fost detașamentul de frontieră Cernăuți, ai cărui inspectori au oprit contrabanda cu aproape 230.000 de pachete de țigări. Peste 180.000 de pachete au fost găsite la punctele de control din Volyn.

În plus, polițiștii de frontieră au găsit și confiscat 12 aeronave (10 fără pilot și 2 mici), care au fost utilizate în scopuri ilegale, au reținut 1 aparat de zbor.

Grănicerii reamintesc că în prezent se desfășoară o operațiune comună „Carpații-2021” în regiunile Transcarpatia, Cernăuți și Ivano-Frankivsk, care vizează combaterea migrației ilegale și a criminalității organizate de circulație ilegală de mărfuri peste graniță.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 348


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2021 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți