Social
Redactor: Elvira Chilaru
30 martie 2022

30 de țări europene au închis total sau parțial canalele de propagandă rusești

30 de țări europene au închis total sau parțial canalele de propagandă rusești
30 martie 2022

30 de țări europene au închis total sau parțial canalele de propagandă rusești

Începând cu 28 martie, șase țări europene au închis complet canalele rusești de propagandă, iar alte 24 de țări au abandonat parțial televiziunea rusă, inclusiv interzicând Russia Today și Sputnik.

Acest lucru a fost raportat de Consiliul Național al Ucrainei pentru Televiziune și Radiodifuziune.

Pe lângă Ucraina, Polonia, Moldova, Grecia, Lituania, Letonia și Estonia au închis complet canalele rusești de pe teritoriile lor. Polonia a interzis și canalele din Belarus, iar unele țări, inclusiv Grecia și Letonia, blochează accesul la resursele web rusești.

În afară de aceasta, Uniunea Europeană a Limbilor a suspendat activitatea  rușilor din organizație.

Majoritatea țărilor europene au închis parțial canalele rusești. În același timp, Marea Britanie, Republica Cehă, Germania, Polonia și Letonia lansează proiecte de difuzare a programelor ucrainene în limba ucraineană.

Astfel, cel mai important post de radio polonez RMF Group a deschis   radio în limba ucraineană „Ascultați RMF Ucraina!”. Programul de știri radio oferă informații utile pentru refugiații ucraineni din Polonia non-stop. În același timp, Radio Ukraine a început să transmită ca parte a grupului media Media Bohemia din Praga. Conținutul său are ca scop sprijinirea cetățenilor ucraineni care și-au părăsit țara pentru a scăpa de agresiunea rusă.

Unele țări, în special Norvegia, Elveția, Islanda, Turcia și Serbia, nu au răspuns încă solicitării Consiliului Național.

Începând de astăzi, Țările de Jos și Georgia și-au exprimat sprijinul pentru Ucraina, dar nu au luat încă măsurile adecvate.

Platforma Europeană a Autorităților de Reglementare (EPRA) coordonează informațiile de la autoritățile de reglementare media europene.

Ce se cunoaște:

Uniunea Europeană a interzis difuzarea emisiunilor rusești  RT / Russia Today și Sputnik. Acest lucru va continua până când vor opri dezinformarea împotriva UE și a statelor sale membre.

Duma de Stat a Federației Ruse a adoptat legea privind răspunderea penală pentru „falsuri despre acțiunile armatei ruse”. Ea presupune  amenzi grele sau închisoare pentru publicații și face apel împotriva „operațiunii militare din Ucraina”. În aceeași zi, Putin a semnat legea.

Rusia a blocat parțial Facebook, Twitter, Medusa, BBC, Deutsche Welle și Radio Liberty.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Urmăriți-ne și pe platforma Telegram

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 214


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți