Social
09 noiembrie 2021

9 noiembrie, Ziua internațională de luptă împotriva rasismului și antisemitismului

9 noiembrie, Ziua internațională de luptă împotriva rasismului și antisemitismului
09 noiembrie 2021

9 noiembrie, Ziua internațională de luptă împotriva rasismului și antisemitismului

Ziua internaţională de luptă împotriva rasismului şi antisemitismului, celebrată în fiecare an la 9 noiembrie, marchează începutul simbolic al Holocaustului.

La 9 noiembrie 1938 s-au luat primele măsuri fizice împotriva evreilor pe tot cuprinsul Germaniei, ziua intrând în istorie sub denumirea de "Kristallnacht'' ("Noaptea de cristal"). Început la Berlin, pogromul a fost organizat de trupele de intervenţie rapidă ale lui Hitler.

În toată Germania au fost incendiate sinagogi, au fost sparte geamurile magazinelor evreieşti, cioburile de cristal fiind împrăştiate pe străzi. Mulţi evrei au fost agresaţi fizic, alţii ucişi, iar peste 30.000 au fost arestaţi şi trimişi în lagărele de concentrare de la Dachau, Sachsenhausen, Buchenwald, Birkenau sau Auschwitz.

Violenţele au durat 24 de ore, iar „Noaptea de cristal” a rămas în istorie ca începutul simbolic al Holocaustului. Peste 7.000 de magazine au fost distruse şi 200 de sinagogi au fost arse în Germania şi Austria de către nazişti.

Până în septembrie 1939, peste 200.000 de evrei au părăsit Germania, proprietăţile lor fiind confiscate de guvernul nazist.

Reamintim că la finelel lunii septembrie Parlamentul Ucrainei a adoptat o lege prin care definește conceptul de antisemitism și stabilește pedepsele pentru infracțiuni de antisemitism.

Agenția BucPress -  www.bucpress.eu

Urmăriți-ne și pe platforma Telegram

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 194


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți