Social
Redactor: Mirela Amarie
13 august 2021

A devenit cunoscut câți funcționari din orașul Cernăuți au fost concediați în urma descentralizării

A devenit cunoscut câți funcționari din orașul Cernăuți au fost concediați în urma descentralizării
13 august 2021

A devenit cunoscut câți funcționari din orașul Cernăuți au fost concediați în urma descentralizării

Descentralizarea a adus cu sine atât efecte pozitive, cât și negative în Ucraina, iar unul din ele este concedierea angajaților. În orașul Cernăuți, 42 de persoane au fost concediate după reorganizarea departamentelor și a birourilor. Consiliul orășenesc a lichidat unele unități și a format altele, la care au fost transferați aproape 300 de angajați.

Potrivit instituției cernăuțene, valoarea compensației pentru concediere s-a ridicat la mai mult de 930 mii grivne, iar angajații au fost avertizați despre concediere în două luni.

Majoritatea angajaților au fost concediați din cadrul Departamentului Muncii și Protecției Sociale – 21 de persoane, iar alte 7 persoane au fost concediate din cadrul Departamentelor de Dezvoltare, Locuințe și Servicii Comunale.

Posturi superioare au fost ocupate de 36 de persoane, echivalent - 223. Posturi inferioare - 34 de persoane.

Anterior, secretarul comitetului executiv Serhiy Dobrjanskii a declarat că departamentele sunt reorganizate pentru a spori eficiența consiliului.

„De exemplu, Departamentul Locuințelor și Serviciilor Comunale a fost implicat în transporturi. Au petrecut mai mult timp pe drumuri și alte reparații. Am văzut rezultatele unei astfel de gestionări. Prin urmare, acum există un departament separat pentru transporturi”, a spus Dobrjanskii.

Aceste date au fost făcute publice după ce trei foști șefi de departamente au contestat în instanță ordinul de eliberare din funcție de către consiliul orășenesc. Ei vor să revină în funcție și să primească despăgubiri.

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 344


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți