Social
31 iulie 2020

A fost inaugurat ambulatoriul din satul Bairachi (Mogoșești), raionul Herța

A fost inaugurat ambulatoriul din satul  Bairachi (Mogoșești), raionul Herța

La 31 iulie a.c. s-au redeschis ușile spitalului  din Bairachi (Mogoșești), după o perioadă de reconstrucții și modernizări, acesta fiind reorganizat în ambulatoriu prin programul național  «Medicină rurală accesibilă».

La deschiderea oficială au fost invitați atât reprezentanți ai autorităților din Cernăuți, cât și din Herța, precum Serhiy Osaciuk, șeful ARS Cernăuți, doamna Lilia Olaru, șefa ARS Herța, domnul Victor Ciuclea, președintele consiliului raional Herța, doamna Svetlana Sandu, locțiitoarea medicului-șef al spitalului raional Herța, sponsorul și mecenatul Gheorghe Cozma, originar din Bairachi (Mogoșeșeti).

Cu emoții în suflet au participat la deschiderea solemnă și locuitorii satului. Cuvântul de felicitare li s-a oferit oaspeților de seamă, primarului satului Mihail Caraușu, dar și cadrelor medicale ale ambulatoriul care pentru munca și osteneala  lor depusă au fost menționați cu diplome.

În acest sat spitalul a funcționat în fosta clădire al conacului boieresc (în perioada sovietică fiind școală de cultură generală de gradele I-III), iar în prezent reorganizată în ambulatoriu pentru medicină de familie.

Reparația instituției medicale a început în primăvara a acestui an în cadrul realizării programului „Medicină rurală accesibilă”. Costul total al construcției instituției medicale s-a estimat la 1,5 mln.  grivne, au fost alocate și fonduri din primăria consiliului local Bairachi (Mogoșești).

Serviciile medicale prestate la acest ambulatoriu sunt prevăzute pentru locuitorii satelor Bairachi (Mogoșești), Mihoreni, Becești, Fundoaia și alte sate arondate.

La ambulatoriu sunt angajați 2 medici: șeful instituției medicale Vasile Hrib, medic pediatru, medicul de practică generală și familiară Todor Rusu,  medici  cu o experiență mare de lucru, de peste 30 ani și totodată asistente medicale, asigurând astfel pacienților o gamă variată de consultații de specialitate, investigații medicale și analize de laborator.

Arcadie MURARU, pentru Agenția BucPress din Cernăuți – www.bucpress.eu


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1062
Разом, у безпеці! День європейської співпраці 2020


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți