Social
Redactor: Sergiu Barbuța
19 septembrie 2021

Accident mortal la Marșenița. Un biciclist și-a pierdut viaţa

Accident mortal la Marșenița. Un biciclist și-a pierdut viaţa
19 septembrie 2021

Accident mortal la Marșenița. Un biciclist și-a pierdut viaţa

Un bărbat în vârstă de 79 ani și-a pierdut viaţa, sâmbătă-seara, 18 septembrie 2021, în urma unui accident rutier care a avut loc pe raza localității Marșenița, a informat Departamentul de comunicare al Poliției Naționale din regiunea Cernăuți.

Din primele cercetări, bărbatul circula cu o bicicletă și a decedat după ce a fost lovit în plin de o mașină „Volkswagen”, condusă de o șoferiță de 43 de ani din localitatea Coteleu.

Se efectuează cercetări pentru stabilirea cauzelor şi împrejurărilor producerii evenimentului rutier. 

Pentru prevenirea implicării în accidente rutiere, poliția transmite următoarele recomandări:

-Nu uitaţi, pentru a putea conduce o bicicletă pe drumurile publice, trebuie să aveţi vârsta minimă de 14 ani.

-Purtaţi cască de protecţie. Vă poate salva viaţa!

-Când circulaţi pe bicicletă, nu traversaţi strada pe trecerile pentru pietoni!

-Este interzis bicicliştilor să circule pe trotuare, cu excepţia cazului când pe acestea sunt amenajate piste speciale destinate lor.

-Bicicletele care circulă pe drumurile publice trebuie să fie prevăzute cu dispozitiv de frânare eficace, cu un sistem adecvat, funcţional, de direcţie şi cu sistem de avertizare sonoră.

-De asemenea, bicicleta trebuie să fie echipată, pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, în faţă, cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate, cu lumină de culoare roşie şi cu cel puţin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeaşi culoare.

-Totodată, trebuie dotată cu elemente sau dispozitive fluorescent-reflectorizante, amplasate pe roţi, care, în mişcare, formează un cerc continuu.

 

În ceea ce privește comportamentul conducătorilor auto care întâlnesc în trafic, bicicliști, polițiștii reamintesc:

-Verificați constant oglinzile, înainte de a vira. Dacă nu sunteți sigur de intenția unui alt participant în trafic – inclusiv a unui biciclist – nu efectuați manevra dorită.

-Atenție la bicicletele care circulă din spate, când circulați într-o curbă la stânga – verificați cu atenție oglinzile. 

-Verificați oglinzile înainte de a deschide portiera, în momentul parcării autoturismului, pentru a vă asigura că nu acroșați un alt participant la trafic.–Nu vă angajați în depășirea unei biciclete pe un drum care se îngustează în față – dacă are o viteză mai mare decât ați estimat, e posibil să o forțați să iasă de pe carosabil.

-Fiți civilizat în trafic, nu conduceți agresiv în apropierea bicicletelor, nu claxonați.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 344


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți