Social
Redactor: Elvira Chilaru
26 aprilie 2022

Acum 36 de ani a avut loc explozia la centrala nucleară de la Cernobîl

Acum 36 de ani a avut loc explozia la centrala nucleară de la Cernobîl
26 aprilie 2022

Acum 36 de ani a avut loc explozia la centrala nucleară de la Cernobîl

Este greu de imaginat că astăzi Rusia ne amenință cu o catastrofă nucleară. Ne amintim de tragedia radioactivă de pe pământul nostru! Onorăm isprava lichidatorilor! Nu vom permite o nouă catastrofă cauzată de „lumea rusă”, e scris sub videoclipul de pe site-ul Serviciului pe Situații Excepționale al Ucrainei.

Astăzi, Centrala Nucleară din  Zaporojie este sub control rașist, iar cea Ucraineană de Sud și Hmelnîțki sunt atacate cu rachete de croazieră.

Regimul de la Kremlin a dovedit încă o dată că terorismul, inclusiv terorismul nuclear, este singurul lor model de existență.

Dezastrul de la Cernobîl este cea mai mare catastrofă ecologică a vremurilor noastre, care a avut loc la ora 00.23 min în 26 aprilie 1986, când a explodat reactorul patru al centralei nucleare de la Cernobîl.

Emisiile mari de praf radioactiv (inclusiv iod 131, cesiu 137, stronțiu 90) s-au ridicat la o altitudine de 1500 m și au fost transportate de vânt în Scandinavia, Europa Centrală și de Sud-Est, nordul Italiei.

La început, conducerea comunistă a Ucrainei și Uniunii Sovietice  au încercat să ascundă amploarea tragediei, dar după relatările despre dezastrul de la Cernobîl, în presa americană și europeană a început să evacueze aproximativ 130.000 de locuitori din Kiev din zonele infectate.

Aproximativ 600.000 de oameni au fost afectați radioactiv, în primul rând lichidatori ai catastrofei (pompieri, militari, specialiști care au stins incendiul, au decontaminat zona, au construit un complex de protecție - Sarcofag). Aproximativ 5 milioane de hectare de teren au fost retrase din circulație.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 204


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți