Social
Redactor: Svetlana Pantea
19 noiembrie 2019

Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Suceava va avea un nou terminal pentru pasageri

Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Suceava va avea un nou terminal pentru pasageri

La aeroportul românesc, care se află la 80 km distanţă de oraşul Cernăuţi lucrările privind construcţia unui nou terminal pentru pasageri sunt în plină desfăşurare. Se planifică ca acesta să fie dat în exploatare peste 6 luni.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, punerea în funcţiune a terminalului va dulba capacitatea de prelucrarea a pasagerilor aeroportului  internaţional din Suceava. Deja, conducerea aeroportului se află în discuţii cu 16  operatori de zbor privind posibilitatea lansării zborurilor internaţionale şi interne.

Potrivit unor estimări, în prezent lucrările de construcţie sunt realizate în proporţie de 35 la sută, urâmând să fie finalizate la jumătatea lunii mai, anul 2020. Proiectul este finanţat de către Consiliul Judeţean Suceava, valoarea totală a chetuielilor fiind de circca 15 milioane lei.

Suprafaţa terminalului în construcţie este de 1500 metri pătraţi, capacitatea de deservire fiind de la 500 mii până la 700 mii de pasageri anual.

Potrivit unor calcule, la 15 noiembrie curent aeroportul din Suceava a deservit 385 mii de pasageri, ceea ce este cu 22 la sută mai mult decât în perioada analogică a anulu trecut. În acelaşi timp, din numărul indicat de pasageri, 23 mii erau cetăţeni ai Ucrainei. În prezent, aeroportul “Ştefan cel Mare” din Suceava realizează 13 zboruri interne şi 17 zboruri externe pe săptămână. De asemenea, nu demult între aeroportul Suceava şi Cernăuţi au fost lansate două curse de autobuze, care zilnic transportă pasageri.

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 388

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți