Social
Redactor: Vitalie Zâgrea
07 aprilie 2022

Ajutor pentru Ucraina, coordonat de către secretarul de stat Gheorghe Cârciu

Ajutor pentru Ucraina, coordonat de către secretarul de stat Gheorghe Cârciu
07 aprilie 2022

Ajutor pentru Ucraina, coordonat de către secretarul de stat Gheorghe Cârciu

Demersurile Departamentului pentru Românii de Pretutineni (DRP) în sprijinirea comunităților românești din Ucraina în contextul actual s-au concretizat zilele acestea printr-o acțiune de binefacere derulată de către Asociația ALTERALIA, sub coordonarea secretarului de stat Gheorghe Cârciu, potrivit unui comunicat de presă semnat de Departamentulpentru Românii de Pretutindeni.

Convoiul umanitar destinat refugiaților ucraineni, format din două camioane pline cu alimente, produse de igienă, produse pentru nou-născuți etc. a ajuns din Franța în România și are ca destinație orașul Cernăuți. Înainte de punctul final al traseului, convoiul s-a oprit la Suceava, unde secretarul de stat Gheorghe Cârciu, alături de senatorul Ioan Stan, deputatul Mirela Adomnicăi și prefectul județului Suceava, Gheorghe – Alexandru Moldovan s-au deplasat pentru a întâmpina delegația franceză.

Asociația ALTERALIA oferă de mai mulți ani sprijn persoanelor care nu reușesc să se integreze în societatea franceză, având strânse legături cu România.

De asemenea, ALTERALIA derulează o serie de proiecte în orașe din regiunea pariziană în vederea facilitării procesului de integrare socio-economică a românilor care vin în Franța. Delegația franceză de la Suceava a fost formată din viceprimarul orașului Ivry-sur-Seine, Bertrand Quinet, responsabilul de misiune Medhi Mokrani, consilierul orașului Fresnes, Estelle Leyssenne, directoarea de cabinet a regiunii Grand Paris, Mathilde Ferment și administratorul ALTERALIA Ciprian Rebrisorean.

Prin acest sprijin, DRP reiterează atenția și grija pe care le poartă comunităților românești din Ucraina, alături de acordarea de granturi prin care se facilitează achiziția și donarea de bunuri și materiale diverse de strictă necesitate, se mai specifică în comunicat.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu 

Urmăriți-ne și pe platforma Telegram


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 520


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți