Social
13 martie 2022

Ajutor umanitar din România pentru Centrul Bucovinean de Reabilitare a Copiilor cu Afecțiuni ale Sistemului Nervos din Cernăuți

Ajutor umanitar din România pentru Centrul Bucovinean de Reabilitare a Copiilor cu Afecțiuni ale Sistemului Nervos din Cernăuți
13 martie 2022

Ajutor umanitar din România pentru Centrul Bucovinean de Reabilitare a Copiilor cu Afecțiuni ale Sistemului Nervos din Cernăuți

Centrul Bucovinean de Reabilitare a Copiilor cu Afecțiuni ale Sistemului Nervos din Cernăuți a primit un ajutor umanitar important în urma eforturilor depuse de voluntarii Asociației Rădăuțiul Civic, coordonați de Luca Ciubotaru.

Ajutorul umanitar a constat din produse alimentare, saltele anti-escare, perne, plapume, lanterne, baterii, electrocasnice, un generator de curent electric pentru spital, produse de igienă și multe alte lucruri necesare.

De asemenea, studenții de la Universitatea de Medicină din București au transmis prin intermediul voluntarilor din Rădăuți medicamente necesare micuților din spitalul cernăuțean.

Conducerea Centrului Bucovinean de Reabilitare a Copiilor cu Afecțiuni ale Sistemului Nervos din Cernăuți, în persoana directorului Anton Kazanski, precum și întregul colectiv a adus sincere mulțumiri tuturor celor implicați în acest act de binefacere. „Vă mulțumim că ne sunteți alături în acest clipe dificile pentru țara noastră”, potrivit mesajului conducerii spitalului din Cernăuți.

De precizat că Asociația Rădăuțiul Civic a realizat pe parcursul ultimilor ani mai multe proiecte pentru comunitatea românească din nordul Bucovinei. Datorită eforturilor președintelui acestei asociații, Luca Ciubotaru, și voluntarilor din sudul Bucovinei, au fost digitizate o serie de publicații importante de limba română din regiunea Cernăuți: „Glasul Bucovinei”, „Mesager bucovinean”, „Septentrion literar” ș.a. Au fost susținute diferite evenimente culturale și acțiuni de binefacere.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 464


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți