Social
Redactor: BucPress
03 aprilie 2022

Al șaptelea convoi umanitar din partea Bisericii Ortodoxe Române a ajuns în Cernăuți

Al șaptelea convoi umanitar din partea Bisericii Ortodoxe Române a ajuns în Cernăuți
03 aprilie 2022

Al șaptelea convoi umanitar din partea Bisericii Ortodoxe Române a ajuns în Cernăuți

Pentru a veni în sprijinul victimelor războiului din Ucraina, clerici din România și de dincolo de graniță au organizat, cu sprijinul autorităților, cel de-al șaptelea convoi umanitar, cu peste 50 de tone de produse colectate în Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, reușind să ducă mai aproape de zona de conflict bunuri care vor fi distribuite celor care sunt refugiați în buncăre, stații de metrou, în subsolurile clădirilor ori alte spații de apărare improvizate.

În ultima lună, prin implicarea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, au fost transportate în Ucraina peste 400 de tone de ajutoare umanitare, constând în apă, alimente, produse de strictă necesitate, medicamente, produse tehnico-sanitare, dar și bunuri destinate exclusiv familiilor cu copii – scutece, produse de igienă, lapte praf și alte suplimente nutritive, pături ș.a.

Zilele trecute, cel de-al șaptelea convoi umanitar a fost întâmpinat de o delegație a Mitropoliei Cernăuților și Bucovinei, condusă de arhim. Nichita Storojuc, vicar administrativ, dar și de zeci voluntari implicați în sortarea bunurilor și pregătirea pachetelor în funcție de necesitățile celor aflați în zonele bombardate sau ale celor care se refugiază în regiunea Cernăuți. 

Voluntarii din regiunea Cernăuți au fost implicați încă de la început în acțiunile de întrajutorare a semenilor, prin pregătirea produselor pentru cei care sunt direct afectați de război.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Urmăriți-ne și pe platforma Telegram


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 497


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți