Social
Redactor: Elvira Chilaru
29 iulie 2020

Alunecări de teren într-o localitate din regiunea Transcarpatia

Alunecări de teren într-o localitate din regiunea Transcarpatia

Este dificil să vă imaginați ce consecințe tragice pot avea pentru orășelul de munte Iasinia alunecările de teren. Aceste alunecări, cauzate de inundațiile din 20 iunie, mai continuă.

În prezent, nu se cunoaște modalitatea de stopare  a proceselor  alunecărilor de teren.

Ploile din iulie au distrus câteva case. Problema s-a abătut asupra locuitorilor la sfârșitul lunii iunie. După inundațiile din Iasinia, a apărut o alunecare de teren pe plaiul  Robșa, care a dus cu ea casele și curțile localnicilor. La început au apărut fisuri în apartamente, apoi casele au alunecat pur și simplu. Pe munte s-a format un adevărat lac. Oamenii ale căror case erau  pe acel munte trebuiau evacuați  de urgență. Toate proprietățile lor au rămas acolo. Cel mai rău lucru este că alunecările nu se opresc.

Primarul orășelului spune că toate celelalte probleme sunt absolut  banale, în comparație cu ceea ce s-ar putea întâmpla dacă muntele alunecă în sat. Primele 30 de milioane de la guvern pentru lichidarea efectelor inundațiilor din regiune au ajuns la destinație, 7 milioane sunt transferate persoanelor ale căror case au fost afectate de dezastru.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 213

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți