Social
Redactor: Leonid Parpauț
18 noiembrie 2021

Ambulatoriul din Cernauca, fără încălzire. Birocrația din Cernăuți împiedică rezolvarea problemei

Ambulatoriul din Cernauca, fără încălzire. Birocrația din Cernăuți împiedică rezolvarea problemei
18 noiembrie 2021

Ambulatoriul din Cernauca, fără încălzire. Birocrația din Cernăuți împiedică rezolvarea problemei

Ambulatoriul din satul Cernauca (Comunitatea teritorială Cernăuți) a fost amenajat în incinta consiliului local, unde până în prezent nu a fost conectat la sistemul de încălzire. Cei trei medici oferă consultați la mai mult de  o mie de persoane.

Ambulatoriul este subordonat Centrului de sănătate ”Sadagura”, deoarece Cernauca a fost comasată la comunitatea Cernăuți. Potrivit secretarului consiliului municipal, Serghii Dobrjanski, încălzirea nu a fost pornită din lipsa documentației clădirii. În incinta consiliului sătesc au fost alocate trei camere pentru ambulatoriu: un birou, o sală de recepție și o cameră în care sunt examinați pacienții, potrivit audiovizualului public regional.

Vom reaminti, clădirea veche a ambulatoriului a fost distrusă de un incendiu din 2020.   

Potrivit medicului Svitlana Marko, nici anul trecut clădirea consiliului nu a avut încălzire: ”La moment ne folosim de un încălzitor electric, deși sistemul electric nu este dintre cele mai noi, poate apărea un scurt circuit, avem frică să folosimun un încălzitor mai puternic, evident că și pacienții nu sunt mulțumiți.

Potrivit secretarului consiliului, Dobrjanski, întreprinderea privată de gaze din Cernăuți urmează să furnizeze temporar gaze ambulatoriului pănă ce va fi elaborată documentația cu privire la acordarea dreptului de proprietate asupra clădirii consiliului sătesc și a semnării unui acord de alimentare cu gaze.  

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 256


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți