Social
06 octombrie 2021

Amendă de 135 de euro pentru cei care refuză vaccinul anti-COVID. Franța vrea să modifice proiectul de lege

Amendă de 135 de euro pentru cei care refuză vaccinul anti-COVID. Franța vrea să modifice proiectul de lege
06 octombrie 2021

Amendă de 135 de euro pentru cei care refuză vaccinul anti-COVID. Franța vrea să modifice proiectul de lege

Franța vrea să rectifice proiectul de lege privind stabilirea vaccinării obligatorii împotriva SARS-CoV-2 și să introducă amenzi în valoare de 135 euro.

Bernard Jomier, inițiatorul proiectului de lege privind stabilirea vaccinării obligatorii împotriva SARS-CoV-2, dorește să modifice textul grupului socialiștilor din Senat.

Dacă textul ar fi astfel adoptat de Parlament, nerespectarea acestei obligații ar fi pasibilă de o amendă de 135 de euro, transmite publicația franceză  Liberation.

Proiectul de lege privind vaccinarea obligatorie aparține grupului socialist, iar inițiatorul său este Bernard Jomier.

Astfel amendamentul prevede o sancțiune contavențională dacă refuzi să te vaccinezi împotriva COVID-19. Amenda este în valoare de 135 euro. În cazul unui refuz repetat- trei refuzuri în 30 de zile- această amendă va fi majorată la 1.500 de euro.

Senatorul a și explicat de ce măsura ar urma să fie introdusă abia de anul viitor: „Pentru a oferi tuturor celor implicați timpul necesar pentru a se conforma”.

Până acum 11 vaccinuri sunt obligatorii în Franța, iar aceste vaccinuri condiționează din 2018 admiterea sau menținerea unui copil într-o școală, o grădiniță sau o tabără de vară.

Părinții care refuzau vaccinarea puteau primi până la șase luni de închisoare și o amendă de 3.750 de euro. Obligația se aplica doar difteriei, tetanosului și poliomielitei.

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 452


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți