Social
Redactor: Elvira Chilaru
29 decembrie 2021

Amenzi pentru fân, pescuit și culegerea ciupercilor – explicația Guvernului Ucrainei

Amenzi pentru fân, pescuit și culegerea ciupercilor – explicația Guvernului Ucrainei
29 decembrie 2021

Amenzi pentru fân, pescuit și culegerea ciupercilor – explicația Guvernului Ucrainei

Zilele acestea pe paginile web din Ucraina s-a răspândit o știre că cetățenii vor fi amendați cu 75 de grivne  pentru fiecare ciupercă  culeasă, iar 30 grivne se presupune că va trebui plătiți pentru o floare tăiată a unei plante medicinale.

De fapt, cei cărora le place să culeagă ciuperci și fructe de pădure s-ar putea să nu-și facă griji, este puțin probabil să fie printre infractori, amatorii  de ciuperci de pădure - au  explicat cei de la Ministerul Protecției Mediului și Resurselor Naturale.

Săptămâna trecută, Guvernul a adoptat o nouă versiune a rezoluției „Cu privire la aprobarea taxelor speciale pentru calcularea cuantumului prejudiciului cauzat de încălcările legii rezervațiilor naturale”. Documentul nu impune noi restricții sau interdicții privind utilizarea resurselor naturale, nu introduce noi regimuri de protecție și nu precizează care zone pot fi vizitate și care nu.

Hotărârea stabilește doar o nouă procedură de calcul a sumei pagubelor cauzate fondului rezervației naturale. Și anume, taxele care erau în vigoare din 2013 sunt în curs de revizuire.

Prin urmare, ciupercile și fructele de pădure pot fi culese în continuare în parcurile naturale naționale și rezervațiile biosferice. Cu excepția cazului în care, desigur, o faceți  pentru uzul propriu, și nu a devenit o afacere de profit (în acest caz în care legea prevede obținerea unui  permis, ceea ce nu este o inovație).

Excepțiile, ca și până acum, în care este interzisă colectarea ciupercilor, smulgerea plantelor sau efectuarea oricăror alte acțiuni, sunt domeniile parcurilor naturale cu pază strictă. Acestea sunt definite de Proiectele de organizare a teritoriilor fondurilor corespunzătoare ale fondului rezervației naturale. Astfel de zone sunt create special pentru conservarea speciilor de animale și plante din Cartea Roșie. Ca și până acum, prezența străinilor este interzisă. Există semne de avertizare adecvate. Iar serviciul de securitate informează vizitatorii despre restricțiile existente. Prin urmare, este imposibil să faceți o greșeală întâmplătoare și să culegeți ceea ce este interzis din cauza ignoranței în astfel de zone.

Activitățile ilegale într-o astfel de zonă îi pot costa acum pe infractori de 10 ori mai mult  ca de obicei.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 430


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți