Social
Redactor: Elvira Chilaru
14 februarie 2022

Antrenamente militare pentru civili în regiunea Transcarpatia: "Nu intrați în panică! Pregătiți-vă!"

Antrenamente militare pentru civili în regiunea Transcarpatia:
14 februarie 2022

Antrenamente militare pentru civili în regiunea Transcarpatia: "Nu intrați în panică! Pregătiți-vă!"

"Nu intrați în panică! Pregătiți-vă!" - sub acest generic au fost organizate antrenamente militare pentru populația civilă din Ujgorod. Antrenamentul a avut loc pe 13 februarie în Parcul Bozdoș. Roman Usenko, șeful Statului Major al Apărării Publice din Transcarpația, a relatat Televiziunii Publice despre aceste eveniment.

Potrivit acestuia, scopul principal al evenimentului este de a demonstra și de a explica  cum să se comporte locuitorii  în timpul situațiilor militare de urgență. La eveniment au fost prezenți militari, medici și salvatori.

Danilo, în vârstă de paisprezece ani, și familia sa, plimbându-se prin Parcul Bozdoș, au aflat despre exercițiile militare pentru civili și au decis să li se alăture. Frații Daniel și Timotei au reușit să țină în mână o  armă adevărată pentru prima dată în viața lor.

Exercițiile s-au desfășurat sub supravegherea soldaților profesioniști. Bogdan Zulyak este un militar al Forțelor Armate ale Ucrainei. El a vorbit despre o mitralieră de calibru mare la exerciții: "O mitralieră pentru distrugerea cuiburilor de mitraliere, vehiculelor ușor blindate, precum și a țintelor aeriene. Nu este încărcată, puteți urmări, încercați".

Aici au acordat și primul ajutor medical. „Verificăm cavitatea bucală, dacă cavitatea bucală este curată atunci verificăm pulsul și respirația. Verificăm pulsul pe principiu: vezi, auzi, simt, adică cu mâna stângă iau maxilarul pacientului, pun dreapta pe puls și te uiți la piept pentru a vedea dacă există respirație. Nu există respirație – începem resuscitarea cardiopulmonară pe principiul presiunilor de la 30 la 2:30 pe piept și două respirații”, a spus paramedicul Yuri Garabko.

Inițiatorii exercițiilor militare pentru populația civilă au fost reprezentanți ai Statului Major  al Apărării Transcarpatiei împreună cu organele de drept din regiune, a declarat șeful inițiativei publice Roman Usenko.

Antrenamentul a durat trei ore. Potrivit lui Roman Usenko, astfel de antrenamente sunt planificate să aibă loc din nou, când și unde exact, se va anunța  pe rețelele de socializare.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 643


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți