Social
Redactor: Mirela Amarie
04 februarie 2022

ATENȚIE la apelurile necunoscute: Două femei din regiunea Cernăuți au pierdut peste 130 de mii de grivne

ATENȚIE la apelurile necunoscute: Două femei din regiunea Cernăuți au pierdut peste 130 de mii de grivne
04 februarie 2022

ATENȚIE la apelurile necunoscute: Două femei din regiunea Cernăuți au pierdut peste 130 de mii de grivne

În decursul zilei de 3 februarie poliția a documentat două fraude, în urma cărora două femei din regiunea Cernăuți au pierdut peste 130 de mii de grivne, potrivit Departamentului de Comunicații al Poliției din regiune.

În primul caz, infractorul s-a prezentat ca angajat al unei bănci amăgind victima că ar avea o problemă cu contul bancar. Având încredere în interlocutor, femeia, în vârstă de 50 de ani, i-a comunicat străinului toate datele personale necesare, ceea ce a dus la pierderea sumei de aproape 68000 de grivne.

În privința celuilalt caz, escrocii au acționat conform schemei deja cunoscute „ruda ta este în necaz”.

O bătrână de 82 de ani din Zastavna a apelat la poliție și s-a plâns că a fost înșelată. Potrivit reclamantei, o persoană necunoscută a sunat-o și i-a spus că nepotul ei are probleme și că sunt necesari bani pentru a rezolva situația. Bătrânica a predat fără ezitare răufăcătorului 2000 de euro la locul de reședință indicat.

În urma acestor fapte, au fost inițiate proceduri penale în temeiul articolului 190 (Fraude) din Codul Penal al Ucrainei.

Oamenii legii subliniază: FIȚI ATENȚI ȘI PRECAUȚI! Dacă într-o conversație telefonică un interlocutor necunoscut își oferă ajutorul în legătură cu un cont bancar sau sună pentru a transfera bani pentru a rezolva anumite probleme - închideți imediat. Fiți siguri că la capătul celălalt nu se află decât nişte escroci. În cazul unor astfel de apeluri, verificați mai întâi informațiile primite și, dacă este necesar - sunați la linia specială 102.

În niciun caz nu trebuie să dezvăluiți persoanelor terțe codul PIN și CVV-ul cardului bancar (codul format din 3 cifre care se regăsește pe spatele cardului și este cunoscut sub denumirea de cod de securitate) precum și parolele secrete care vin în SMS-urile de la o instituție financiară.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 317


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți