Social
Redactor: Elvira Chilaru
08 decembrie 2021

Autocolante antisemite găsite în Ujgorod lângă menora vandalizată

Autocolante antisemite găsite în Ujgorod lângă menora vandalizată
08 decembrie 2021

Autocolante antisemite găsite în Ujgorod lângă menora vandalizată

Ambasada SUA în Ucraina a reacționat  la un incident antisemit din centrul regional al Transcarpatiei, unde de sărbătoarea Hanuka evreiască a  fost  vandalizată  menora de 8 metri și aruncată în râul Uj.

Ambasada a postat la 6 decembrie o declarație pe Twitter, spunând că se așteaptă să se facă de urgență o anchetă  în acest caz și că sprijină Ucraina în condamnarea antisemitismului.

Se va aminti că mai devreme un graffiti sub forma unei svastici și a unui autocolant antisemit au fost observate lângă menora, în care evreii erau acuzați pentru Holodomor.

Acest lucru a fost anunțat luni, 6 decembrie, de Comunitatea Evreiască Unită din Ucraina în Telegram, relatează site-ul Jewishnews.com.ua.

Potrivit informațiilor primite de la  comunitatea evreiască din Ujgorod, pliante similare au fost găsite săptămâna trecută de agențiile de aplicare a legii.

În plus, s-a cunoscut faptul, că actul de vandalism în  Ujgorod a avut loc în jurul nopții, iar conform informațiilor preliminare, un grup de vandali a venit din partea în care nu există camere. Menorah era  sudată, așa că a fost nevoie de mult efort și timp pentru a o răsturna.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 288


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți