Social
Redactor: Elvira Chilaru
04 mai 2022

Bărbat din Transcarpatia, condamnat la 12 ani de închisoare pentru trădare de stat

Bărbat din Transcarpatia, condamnat la 12 ani de închisoare pentru trădare de stat
04 mai 2022

Bărbat din Transcarpatia, condamnat la 12 ani de închisoare pentru trădare de stat

Organizatorul mitingului sub sloganul „Separarea Transcarpatiei” a fost condamnat la 12 ani de închisoare și dat în urmărire internațională de către Oficiul Serviciului de Securitate al Ucrainei în regiunea Transcarpatică.

Un bărbat din Transcarpatia în vârstă de 38 de ani a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru trădare de stat și sprijinirea încălcării integrității teritoriale a Ucrainei. El se ascunde pe teritoriul Federației Ruse, astfel el a fost judecat în contumăcie.

Acest lucru a fost raportat Audiovizualului Public de către purtătorul de cuvânt al SBU în regiunea transcarpatică Wanda Milio. Potrivit acesteia, sentința instanței a intrat în vigoare.

Transcarpatianul, în timp ce se afla la  Moscova în 2015, a acceptat să coopereze cu serviciile speciale ale Federației Ruse. Aceștia au ordonat să organizeze o acțiune de protest înorașul Hust sub sloganurile „acordarea statutului de autonomie Transcarpatiei” și „crearea unei republici autonome -  Rusia  Subcarpatică”.

"Condamnatul a găsit mai multe persoane care urmau să participe la miting. În plus, a organizat o întâlnire între client și executor, unde acesta din urmă a dat instrucțiuni clare pentru implementarea planurilor ostile", a spus purtătorul de cuvânt.

Prin decizia Judecătoriei Orașului Ujgorod din Regiunea Transcarpatia, suspectul a fost găsit vinovat de încălcarea integrității teritoriale și inviolabilitatea Ucrainei și de trădare. Hotărârea instanței a intrat în vigoare.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Urmăriți-ne și pe platforma Telegram

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 275


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți