Social
Redactor: Mirela Amarie
22 octombrie 2021

Biblioteca Ştiinţifică Universală Regională „M. Ivasiuc” din Cernăuți va fi restaurată

Biblioteca Ştiinţifică Universală Regională „M. Ivasiuc” din Cernăuți va fi restaurată
22 octombrie 2021

Biblioteca Ştiinţifică Universală Regională „M. Ivasiuc” din Cernăuți va fi restaurată

Biblioteca Ştiinţifică Universală Regională „M. Ivasiuc” din Cernăuți se află pe lista proiectului „Marea Restaurare”, ceea ce înseamnă că va fi reparată instituția. Acest lucru a fost anunțat de către ministrul culturii și politicii informaționale din Ucraina, Oleksandr Tkacenko, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, comisia de buget a Radei Supreme a fost de acord să plătească subvențiile necesare pentru instituțiile publice, ceea ce le va permite să înceapă finanțarea acestora în viitorul apropiat.

„Alocarea subvențiilor pentru instituțiile publice este un pas înainte. La urma urmei, „Marea Restaurare” este despre instituțiile publice din toată Ucraina. Unele dintre monumentele culturale sunt în proprietate comunală, dar acest lucru nu le diminuează valoarea. Precum și necesitatea lucrărilor de reparații și restaurări. Programul ar trebui extins, iar aprobarea de astăzi de către comisia de buget a repartizării subvenției către bugetele locale pentru lucrările de restaurare a monumentelor de importanță locală reprezintă sprijin pentru acest obiectiv pe termen lung”, a scris Tkacenko.

Documentele necesare au fost întocmite deja cu ajutorul Departamentului de Cultură al Administrației Regionale de Stat Cernăuți și depuse la Ministerul Culturii și Politicii Informaționale al Ucrainei.

Vă reamintim că cetatea Hotin și Universitatea Națională „Iurii Fedkovici” fac parte deja din proiectul dat.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Urmăriți-ne și pe platforma Telegram

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 251


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți