Social
Redactor: Elvira Chilaru
02 martie 2022

Blindate și mașini grele, distruse de brigada 128 separată de asalt montan Transcarpatică

Blindate și mașini grele, distruse de brigada 128 separată de asalt montan Transcarpatică
02 martie 2022

Blindate și mașini grele, distruse de brigada 128 separată de asalt montan Transcarpatică

Aproximativ 40 de ocupanți, trei vehicule blindate rusești și două mașini grele  „Ural” au fost distruse de combatanții  Brigăzii 128 Transcarpatice pe 28 februarie. Armata ucraineană a câștigat și „trofee” - echipamentul ocupanților, a capturat doi ruși.

Yaroslav Galas, șeful serviciului de presă al Brigăzii 128 separate de asalt montan transcarpatic, a declarat pentru Televiziunea Publică  despre cele întâmplate pe 1 martie.

Potrivit acestuia, în ultimele 24 de ore, militarii Brigăzii 128 au respins încercările de înaintare  și au contraatacat cu succes. „Ca urmare, luptătorii au distrus aproximativ patru duzini de ocupanți, două mașini  „Ural”  și trei vehicule blindate pentru transport de trupe. Rușii au abandonat  pe câmpul de luptă câteva unități de echipamente și anume: BTLB (multi-purpose conveyor) și două camioane KamAZ”, a spus șeful serviciului de presă.

Yaroslav Galas a adăugat că soldații Brigăzii 128 au capturat și doi militari  din regiunea Leningrad. "Potrivit prizonierilor, unitatea lor a fost trimisă la exerciții  în regiunea Rostov. Nimeni din comandament nu i-a informat despre războiul din Ucraina", a spus șeful serviciului de presă al brigăzii 128 separate de asalt montan transcarpatic.

Soldații Brigăzii 128 au confiscat și trofee în zona de luptă. Printre acestea - muniție, veste antiglonț, căști, echipamente de comunicații (walkie-talkie, posturi de radio), documente personale ale cetățenilor ruși (pașapoarte, livrete  militare).

Documentele sechestrate demonstrează  că și cei din așa-numitele republici separatiste  „L/DNR” participă la război  cu rușii cot la cot.

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1540


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți