Social
09 noiembrie 2021

Bulgaria cere extrădarea „regelui cocainei” reținut în Ucraina

Bulgaria cere extrădarea „regelui cocainei” reținut în Ucraina
09 noiembrie 2021

Bulgaria cere extrădarea „regelui cocainei” reținut în Ucraina

Bulgaria cere ca traficantul de droguri reținut să predea, printre altele, o notă roșie de la Interpol. Evelin Banev, cunoscută drept „Regele cocainei”, este cel mai căutat contrabandist de droguri din toată Europa.

Referindu-se la Ministerul de Interne din Ucraina, presa a relatat că Evelin Banev, care este reținut lângă Kiev, se afla în posesia unor documente false. Poliția Națională din Ucraina a eliberat fotografii din custodie. Informațiile despre arestarea sa au fost confirmate de Ministerul Afacerilor Externe de la Sofia.

Banev, în vârstă de 55 de ani, este una dintre figurile de top din lumea interlopă bulgară. În 2013, un tribunal din Milano l-a condamnat la 20 de ani de închisoare. Banda din care era membru avea legături strânse cu producătorii columbieni de cocaină.

Autoritățile italiene l-au extrădat pe Baneva în Bulgaria, unde este și el judecat. În 2017, un tribunal din România l-a condamnat în lipsă la 10 ani de închisoare pentru contrabandă cu 55 de kilograme de cocaină.

Procesul din Bulgaria a durat 12 ani, iar Banev a petrecut cea mai mare parte a timpului în arest la domiciliu. În 2018, a fost condamnat la șase ani de închisoare. Totuși, când era pe punctul de a-și ispăși pedeapsa, s-a dovedit că nu se afla în țară, deși i s-a interzis să părăsească Bulgaria. El este căutat de atunci, inclusiv de Interpol.

Orice țară în care „regele cocainei” a fost condamnat poate cere extrădarea acestuia. Potrivit datelor Ministerului Afacerilor Interne de la Sofia, Banev ar putea fi predat Parchetului bulgar cel mai devreme în două săptămâni.

Agenția BucPress -  www.bucpress.eu

Urmăriți-ne și pe platforma Telegram

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 391


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți