Social
04 octombrie 2017

Bulgaria renunță la obiecțiile față de noua lege ucraineană a educației

Bulgaria renunță la obiecțiile față de noua lege ucraineană a educației
04 octombrie 2017

Bulgaria renunță la obiecțiile față de noua lege ucraineană a educației

Ambasadorul Bulgariei la Kiev, Krasimir Mincev consideră că noua lege a educaţiei adoptată la 5 septembrie curent de Rada Supremă a Ucrainei şi promulgată de Preşedintele acestei ţări, Petro Poroşenko,  permite copiilor aparținând minorității bulgare din Ucraina să stăpânească pe deplin atât limba ucraineană, cât și cea bulgară.

Potrivit Ministerului Educației și Științei al Ucrainei, despre aceasta el a declarat în timpul unei întâlniri cu ministrul ucrainean al educației și științei, Lilia Grinevici, notează TocPress.

“Vedem că legea educației oferă noi oportunități copiilor noștri de a cunoaște bine limbile ucraineană și bulgară” – a subliniat diplomatul. În mod special, ambasadorul Bulgariei la Kiev a făcut apel la ministrul educației din Ucraina să îmbunătățească nivelul de studiere și predare a limbii bulgare împreună cu limba ucraineană. “Având în vedere noile oportunități pe care le propune această reformă, ne-am dori ca, în școlile minorităților naționale, copiii să obțină cunoștințe corespunzătoare de limbă ucraineană și bulgară. Este vorba, în acest sens, atât de volumul de învățăre a limbii, cât și de calitatea cadrelor didactice, de abordarea și metodele de predare, precum și de manuale” – a mai menționat Krasimir Mincev, în discuția cu ministrul ucrainean.

La rândul ei, Lilia Grinevici i-a propus ambasadorului bulgar  să fie înființat un grup de lucru comun, care să lucreze în mod cuprinzător asupra curriculumului școlar pentru minoritatea bulgară în ceea ce privește elaborarea manualelor și pregătirea cadrelor didactice.

BucPress

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 927


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți