Social
Redactor: Elvira Chilaru
23 martie 2022

Cabinetul de Miniștri a simplificat procedura de import a ajutorului umanitar din străinătate

Cabinetul de Miniștri a simplificat procedura de import a ajutorului umanitar din străinătate
23 martie 2022

Cabinetul de Miniștri a simplificat procedura de import a ajutorului umanitar din străinătate

„Guvernul a adoptat o rezoluție conform căreia este nevoie de un singur document pentru livrarea ajutorului umanitar - o declarație care se completează foarte repede. Indicăm expeditorul, destinatarul, locul efectiv de descărcare, tipul ajutorului", a spus premierul Denis Shmigal.

El a menționat că, dacă este vorba de ajutor umanitar pentru statul Ucraina, acesta poate fi trimis către Administrația militaro-civilă sau ministerul de resort, dacă spre o anumită comunitate - destinatarul - pentru a indica agenția specifică căreia îi este destinat ajutorul.

În plus, lista mărfurilor care au fost recunoscute drept ajutor umanitar va fi anulată, iar acum este posibil să se transporte toate bunurile legale care sunt declarate drept ajutor umanitar.

„Fără nicio restricție. Acum nu este nevoie să primiți niciun certificat de la Administrația Militaro-civilă sau alte autorități pentru a livra ajutor umanitar. Acest lucru va economisi și mai mult timp la livrare", a scris premierul.

Potrivit premierului, Ucraina are în prezent acorduri cu 14 țări europene privind călătoriile neautorizate ale transportatorilor de bunuri umanitare în Ucraina. Acestea sunt în prezent Polonia, Slovacia, Austria, Ungaria, România, Germania, Italia, Lituania, Letonia, Estonia, Slovenia, Moldova, Republica Cehă și Turcia.

„Vorbim despre scutirea transportatorilor ucraineni de la orice condiții suplimentare, inclusiv de necesitatea eliberării de autorizații pentru transportul internațional de mărfuri prin aceste țări. O serie de țări UE au scutit și transportatorii ucraineni de la plata pentru utilizarea drumurilor în țările lor", a spus. Primul ministru.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Urmăriți-ne și pe platforma Telegram

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 260


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți