Social
Redactor: Vitalie Zâgrea
29 aprilie 2022

Cadouri prețioase pentru elevii și tinerii români din regiunea Cernăuți din partea DRP (VIDEO)

Cadouri prețioase pentru elevii și tinerii români din regiunea Cernăuți din partea DRP (VIDEO)
29 aprilie 2022

Cadouri prețioase pentru elevii și tinerii români din regiunea Cernăuți din partea DRP (VIDEO)

La finele anului trecut Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) a inițiat mai multe proiecte menite să-i susțină și să-i încurajeze pe tinerii și copiii de origine română din afara granițelor României să-și păstreze limba, cultura și identitatea națională. În cadrul proiectelor „Școlari români de prtutindeni”, „Cartea de acasă. Tableta cu cărți”, „Promovarea valorilor naționale românești și a simbolurilor naționale” peste 150 de copii și tineri, etnici români din regiunea Cernăuți s-au numărat printre beneficiarii programelor respective.

Zilele acestea la Consulatul general al României la Cernăuți, într-o atmosferă cu totul specială,  au fost așteptați și întâmpinați o parte din beneficiarii programelor de susținere a elevilor din comunitățile istorice românești cu laptopuri, tablete, ghiozdane completate cu rechizite și materiale pentru promovarea valorilor național-culturale, proiecte inițiate de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni. Copiii au fost salutați cu multă căldură de doamna Irina Loredana Stănculescu, consul General al României la Cernăuți, care i-a felicitat pe învingători, îndemnându-i să participe și la alte programe și proiecte inițiate de DRP.

Copiii erau foarte bucuroși și emoționați. Unii pentru prima dată în viața lor au primit asemenea cadouri, iar Daniela Struț, elevă în clasa a 8-a la Liceul „Alexandru cel Bun” din Cernăuți chiar de ziua ei a primit în dr din partea statului român o tabletă și un rucsac plin cu rechizite școlare 

Asemenea proiecte sunt binevenite și merită să aibă continuitate. Ele susțin și încurajează generația tânără să nu uite de limba română și de identitatea lor națională.

Vitalie ZÂGREA 

 Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Material video
Cadouri prețioase pentru elevii și tinerii români din regiunea Cernăuți din partea DRP

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 630


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți