Social
Redactor: Sergiu Barbuța
20 noiembrie 2020

Campanie de testare gratuită pentru HIV, hepatita B și hepatita C, la Cernăuți

Campanie de testare gratuită pentru HIV, hepatita B și hepatita C, la Cernăuți

Regiunea Cernăuți s-a alăturat campaniei de testare gratuită din cadrul Săptămânii Europene a Testării HIV-Hepatite. 

Astfel, în perioada 20-27 noiembrie a.c, locuitorii din regiune care doresc să se testeze gratuit pentru depistarea virusului HIV/SIDA sunt așteptați la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cernăuți (strada Ukrainska, 36) sau la Centrul regional pentru prevenirea și controlul SIDA Cernăuți (strada Mussorgski, 2). Programări se pot face la numerele de telefon (0372) 52-34-43) și (0372) 51-47-44).

„Este foarte important ca diagnosticul să fie făcut cât mai curând posibil. S-a dovedit de mai mult că aceste boli sunt tratabile. De aceea, vă îndemn să beneficiați de diagnosticarea stării dumneavoastră de sănătate și de tratamentul care este disponibil astăzi. În caz dacă ați contactat virusul hepatic B și C sau virusul HIV, este posibil ca cheltuielile pentru tratament să fie acoperite din banii publici”,  a declarat în cadrul unui briefing medicul șef sanitar al regiunii Cernăuți, Natalia Gopko.

Demnitarul a mai adăugat că de la începutul acestui an, în regiunea Cernăuți au fost diagnosticate 19 cazuri de Hepatita B acută și 76 de cazuri de Hepatita B cronică, precum 6 cazuri de Hepatita C acută și 62 de cazuri de Hepatita C cronică.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 310


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2021 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți