Social
Redactor: Mirela Amarie
10 decembrie 2021

Câți copii din regiunea Cernăuți sunt vaccinați împotriva tuberculozei?

Câți copii din regiunea Cernăuți sunt vaccinați împotriva tuberculozei?
10 decembrie 2021

Câți copii din regiunea Cernăuți sunt vaccinați împotriva tuberculozei?

Ucraina este una dintre cele 10 țări din lume cu cea mai mare incidență a tuberculozei în rândul populației. Unul din cinci pacienți nu este conștient de starea sa și nu solicită asistență medicală.

Potrivit Centrului de Statistică Medicală al Ministerului Sănătății al Ucrainei, în 2020 numărul persoanelor diagnosticate cu tuberculoză pentru prima dată (inclusiv recidive) a fost de peste 17,5 mii sau 42,2 persoane la o 100 de mii de locuitori. Doar în luna octombrie 2021, 1.554 de persoane au fost diagnosticate cu tuberculoză.

Vaccinul BCG (denumirea provine de la bacilul Calmette–Guérin) protejează sugarii și copiii de cele mai severe forme de tuberculoză, cum ar fi meningita tuberculoasă. Conform Calendarului Național de Vaccinări, bebelușii sunt imunizați la 3-5 zile după naștere și se face gratuit.

Cu toate acestea, nivelul de acoperire a vaccinării TB rămâne scăzut - la 1 noiembrie 2021, doar 65,6% dintre copiii din Ucraina l-au primit. Din fericire, în regiunea Cernăuți, acest procent este ceva mai mare, 72,7% dintre copiii sub un an sunt vaccinați.

Tuberculoza este o boală infecțioasă, una dintre principalele cauze ale morbidității umane, care se înscrie în primele zece cele mai frecvente cauze ale deceselor la nivel mondial și care, mai frecvent decât alți agenți patogeni (inclusiv HIV / SIDA), constituie cauza unui sfârșit letal.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 172


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți