Social
Redactor: Mirela Amarie
21 ianuarie 2022

Câți studenți din Ucraina vor primi burse în anul curent

Câți studenți din Ucraina vor primi burse în anul curent
21 ianuarie 2022

Câți studenți din Ucraina vor primi burse în anul curent

În anul 2022, numărul beneficiarilor de burse academice în Ucraina va rămâne la 40-45%, potrivit ministrului Educației și Științei al Ucrainei, Serhiy Șkarlet.

 „Anul acesta, numărul beneficiarilor de burse academice va fi de 40-45%... Astfel, numărul de bursieri nu va scădea, iar cuantumul burselor va crește”, a scris Șkarlet pe canalul său de Telegram.

Potrivit ministrului, propunerea relevantă a fost deja susținută de Ministerul Economiei, Transformării Digitale și Ministerul Finanțelor. Documentul este, în prezent, în curs de finalizare la Ministerul Justiției.

Vă reamintim că, potrivit unui decret guvernamental, de la 1 ianuarie 2022, bursele academice și nominale pentru solicitanții de învățământ superior și profesional au crescut de peste 1,5 ori, iar în învățământul profesional (vocațional) - de peste 2,5 ori.

De asemenea, președintele Volodimir Zelenski a promis că Ucraina va acorda premii profesorilor pentru victoriile elevilor din cadrul competițiilor internaționale.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 348


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți