Social
11 februarie 2020

Cele mai multe decese înregistrate în China, într-o singură zi, din cauza noului coronavirus

Cele mai multe decese înregistrate în China, într-o singură zi, din cauza noului coronavirus

În China s-au înregistrat cele mai multe decese într-o singură zi de la începerea epidemiei cu coronavirus până în prezent. 92 de persoane au decedat duminică, notează Rador.

Restricţiile stricte, cu scopul de a opri răspândirea virusului rămân în vigoare. Un număr de angajaţi se întorc la lucru în China, după încheierea pauzei de Anul Nou. În câteva oraşe rămâne însă linişte, numeroase fabrici şi birouri rămânând închise. Acest fapt va avea un impact considerabil asupra lanţului de distribuţie din restul lumii.

Patru cercetători germani de la Institutul de Igienă și Medicină a Mediului de la spitalul universitar din Greifswald, Germania, au descoperit că noul coronavirus poate rezista și poate rămâne contagios pe suprafețe mai mult de o săptămână. Cel puțin 4 sau 5 zile, maxim o săptămână în condiții favorabile, adică temperaturi scăzute și umiditate ridicată, potrivit Il Giornale, citat de Rador.

Cercetările profesorului Günter Kampf, publicate în ''Journal of Hospital Infection'', revoluționează orientările Organizației Mondiale a Sănătății, care până acum au respins această ipoteză. Aşa cum subliniază şi cotidianul Il Messaggero, este vorba de o „revizuire” a studiilor anterioare efectuate pe diferitele tipuri de agenți patogeni ai aceleiași familii: Mers, Sars și Hcov.

Potrivit cercetătorilor, noul coronavirus s-ar comporta la fel ca ceilalți și, prin urmare, ar avea o capacitate de supraviețuire și o eficacitate infecțioasă care durează până la nouă zile pe suprafețe precum sticla, plasticul sau metalul. Prin urmare, în opinia specialiștilor, trebuie să se acorde o atenție mai mare „mânerelor, butoanelor, paturilor, noptierelor”. Adică toate elementele care pot fi atinse de pacienți și care pot deveni un vehicul al infecției.

sursa foto: 24tv.ua

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 363
Разом, у безпеці! День європейської співпраці 2020


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți