Social
Redactor: Mirela Amarie
27 august 2021

Cernăuțenii, avertizați despre substanțele periculoase din produsele alimentare

Cernăuțenii, avertizați despre substanțele periculoase din produsele alimentare
27 august 2021

Cernăuțenii, avertizați despre substanțele periculoase din produsele alimentare

Departamentul principal al Serviciului de stat pentru alimente și consumatori din regiunea Cernăuți informează despre primirea unui mesaj de informare prin sistemul de alertă rapidă pentru alimente și furaje (RASFF - sistem pentru raportarea problemelor de siguranță alimentară în cadrul Uniunii Europene) din 19 august 2021 № 2021.4442 cu privire la detectarea substanței neautorizate a oxidului de etilenă în guma de guar (furnizor: Abalesines, marca „BJORG” cu produse alimentare slabe (angrosist: Bjorg Bonneterre et Compagnie, Saint-Genis-Laval) și exportată în Ucraina (destinatar: LLC „TS Plus”, strada Krasnova 27, Kiev, 03115).

Serviciul de stat pentru alimente și consumatori din regiunea Cernăuți avertizează operatorii de piață care efectuează circulația produselor de mai sus cu privire la necesitatea retragerii acestora din circulație și în cel mult două zile lucrătoare să informeze în scris serviciul de stat despre discrepanța identificată, astfel cum se prevede în partea a 3-a a articolului 20 din Legea Ucrainei „Cu privire la principiile și cerințele de bază pentru siguranța și calitatea alimentelor”.

În cazul detectării acestor produse în circulație, consumatorii sunt rugați să sune la Departamentul Principal al Serviciului de Stat pentru Alimentație și Consumatori din regiunea Cernăuți, la următoarele numere: (0372) 51-13-89, (0372) 51-13-92 sau pot contacta birourile teritoriale.

Ce este oxidul de etilenă?

Oxidul de etilenă este un produs cancerigen care se regăsește în multe materii prime alimentare care stau la baza brânzeturilor, produselor de panificație și de cofetărie. Acesta se mai găsește și în înghețată.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 381


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți