Social
08 aprilie 2021

Cernăuți: 4 milioane pentru dotarea școlilor cu materiale de protecție

Cernăuți: 4 milioane pentru dotarea școlilor cu materiale de protecție

Învățământul la distanță. În anul 2020 guvernul ucrainean a alocat 4 milioane de grivne școlilor cernăuțene pentru achiziționarea merialelor de protecție necesare în contextul pandemiei de COVID-19.

În cursul anului trecut, din cauza răspîndirii noului coronavirus, elevii de la școlile din Cernăuți  au frecvetat instituțiile medii de învățământ nu mai mult de 3 luni. În același timp, pentru achiziționarea măștilor de protecție,  termometrelor și dezinfectanților au fost allocate din buget circa 5 milioane de grivne, se specifică într-un studiu al organizației publice „StateWatch”, potrivit UA:Bucovina. Aproape 4 milioane de grivne au fost alocate din bugetul de stat și un milion - din bugetul orașului Cernăuți. Banii au fost folosiți pentru cumpărarea de prosoape de hârtie, termometre, măști și dezinfectanți.

În anul 2021, în aceste scopuri au fost allocate de cinci ori mai puțini bani - 700 mii de grivne. Potrivit șefului departamentului de învățământ  Cernăuți, Serghii Martyniuk, acești bani vor fi suficienți pentru anul de învățământ, deoarece elevii învață în mediul on-line.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 196


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2021 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți