Social
09 decembrie 2021

Cernăuți: A fost inaugurat un centru pentru victimele violenței domestice

Cernăuți: A fost inaugurat un centru pentru victimele violenței domestice
09 decembrie 2021

Cernăuți: A fost inaugurat un centru pentru victimele violenței domestice

La Cernăuți a fost inaugurat Centrul de anticriză pentru femei-victime ale violenței în familie și copiii care se confruntă cu violența în familie.

Clădirea centrului a fost renovată și dotată cu electrocasnice și mobilier, în aceste scopuri fiind cheltuite aproximativ 1 milion de grivne. Banii au fost repartizați de fondul Organizaței Națiunilor Unite, a specificat într-un comentariu pentru audiovizualul public din regiune UA:Bucovina, directorul departamentului orășenesc Cernăuți de protecție sociala a  populației, Natalia Frunză.

În clădirea centrului anticriză pot fi găzduite pănâ la 12 persoane – copii și femei victime ale violenței fizice și psihologice în sânul familiei.  Aceste persoane își  pot găsi aici adăpost pentru o perioadă de 10 zile, centrul având dormitoare, o bucătărie, baie, toaletă. Victimele violenței în familie sunt ajutate de șase angajați ai centrului: medici și psihologi, precum și de angajați sociali.

Potrivit directorului departamentului orășenesc Cernăuți de politică socială,  victimele violenței ar trebui să apeleze la poliția națională, centrul serviciilor sociale sau să formeze un numărul special al liniei telefonice gratuite, informând serviciile de rigoare despre cazurile de  violență în familie. Centrul asigură securitatea și siguranța victimelor violenței domestice. Adresa centrului este secretă.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 293


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți