Social
Redactor: Leonid Parpauț
31 iulie 2020

Cernăuți: Adăpost pentru femeile care sunt supuse violenței

Cernăuți: Adăpost pentru femeile care sunt supuse violenței

Adăpost pentru femeile care sunt supuse violenței. În viitorul apropiat Centrul regional de Asistență Socială și Psihologică va fi transferat în sediul fostului sanatoriu Sadagura”.

Despre acest lucru a declarat recent în carul unei conferințe de presă, adjunctul șefului Administrației Regionale de Stat Cernăuți, Natalia Gusak. Potrviti acesteia, de mai multă vreme se discută problema cu privire la transferarea specialiștilor și întregului personal al Centrului de reabilitare social-psihologică în clădirea fostului Sanatoriu antituberculoză pentru copi  ”Sadagura”. Acest Centru de reabilitare  trebuie să adăposteze familiile aflate în situație de sărăcie extremă sau circumstanțe dificile de viață, precum și femeile care sunt supuse violenței în familie și care, temporar, sunt lipsite împreună cu copii de un mediu mai confortabil și mai sigur, decât acasă, a specificat Natalia Gusak.

Potrivit adjunctului șefului Administrației Regionale de Stat, comunitatea orașului Cernăuți ar trebui să aibă un adăpost pentru astfel de femei. În prezent, singura soluție a  acestei probleme  este crearea unui centru social pe teritoriul fostului sanatoriu antituberculoză din Sadagura.

Vom aminti că la începutul lunii februarie curent  deputații Consiliului regional Cernăuți au susținut decizia de lichidare a sanatoriului antituberculoză pentru copii din cauza lipsei de finanțare a acestor unități medicale din partea Serviciului Național de Sănătate al Ucrainei.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 365
Разом, у безпеці! День європейської співпраці 2020


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți