Social
10 iunie 2021

Cernăuți: Bebelușul care cântărea 700 de grame prinde forță

Cernăuți: Bebelușul care cântărea 700 de grame prinde forță

La Centrul perinatal din Cernăuți, medicii au tratat un bebeluș prematur care s-a născut cu o greutate de 700 de grame.

Două luni și jumătate bebelușul s-a aflat sub supravegherea medicilor, iar zilele acestea mama și Sofia au fost externate din centrul perinatal.

În prezent micuța Sofia cântărește aproape 3,5 kg. S-a născut prematur,în a șasea lună de sarcină. Atunci mamei Elena i-a fost diagnosticată o infecție care s-a răspândit și la copil. Din acest motiv, au început contracțiile premature și unii medici au spus că bebelușul nu va supraviețui, potrivit UA: Bucovina.

Mama copilului, Elena Moroșan: ”Când mi-am revenit după naștere, am dorit să-mi văd fetița în secția de terapie intensivă... și mi s-a părut ceva înspăimântător, mi-au dat lacrimile, am plâns îndelungat... În jurul ei niște tuburi, practic nici n-o vedeam, medicii nu dădeau prognosticuri în decurs de o lună, dar, totuși, m-au încurajat, spunându-mi că există o speranță, dar abea după ce trecu-se vre-o 3 săptămâni. Atunci s-a constatat o dinamică pozitivă".

După naștere, la micuța Sofia a fost diagnosticată pneumonie. I s-a administrat un tratament cu antibiotice, perfuzii. Costul zilnic al tratamentului era de 600 de grivne, povestește mama bebelușului. O parte din bani au fost colectați de filantropi. ”Bebelușul născut prematur era hrănit printr-un tub de gavaj, cu amestecuri specializate, pentru că aproape nu exista lapte”, spune mama bebelușului, Elena.

Nou-născutul a fost îngrijit cu maximă atenție în Centrul perinatal mai mult de două luni și jumătate. Potrivit lui Alexandru Iațkov, șeful secției de îngrijire post-intensivă și asistență medicală a copiilor născuți prematur: ”Bebelușul a fost intubat, având insuficienţă respiratorie. I s-a acordat îngrjirile medicale speciale de terapie intensivă, cu introducerea de surfactanți în terapia intensivă. Copilul trebuia să crescă în greutate, să fie capabil de a digera laptele, abea atunci luâm decizia dacă bebelușul poate fi externat împreună cu mama”.

În prezent mama Elena își consultă bebelușul la medic de două ori pe săptămână. Copilul are o stare de sănătate bună.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 570


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2021 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți