Social
Redactor: Mariana Struț
08 noiembrie 2021

Cernăuți: Din cauza veveriței infectate de rabie pe unele străzi este introdusă carantina

Cernăuți: Din cauza veveriței infectate de rabie pe unele străzi este introdusă carantina
08 noiembrie 2021

Cernăuți: Din cauza veveriței infectate de rabie pe unele străzi este introdusă carantina

O veveriță care a mușcat anterior doi oameni în Cernăuți s-a descoperit că suferă de rabie. Din această cauză, pe străzile 1 mai și Toporăuților este introdusă carantina.

Despre aceasta a declarat Angela Kosovan, prim-adjunctul șefului Serviciului de Stat pentru Alimentație și Servicii pentru Consumatori, potrivit ACC.

„Un trecător a observat o veveriță care se lupta cu o pisică în Parcul Centrel. Bărbatul a decis să separe animalele. Un alt vizitator al parcului l-a ajutat. În timp ce bărbații încercau să despartă animalele, veverița i-a mușcat pe ambii oameni. Veverița rănită a fost pusă într-o cutie. Bărbatul a găsit voluntari care au ajutat la întreținerea și tratamentul animalului. Veverița avea coloana vertebrală ruptă, depistată după radiografie. Au încercat să salveze animalul. Cu toate acestea, ea a murit. Medicii veterinari au bănuit că veverița ar putea fi bolnavă pentru că a mușcat oamenii. Rezultatele testelor au confirmat infectarea cu rabie”, a spus Angela Kosovan.

Victimele mușcăturilor au fost vaccinate.

Strada Sadova și Parcul Șevcenko sunt, de asemenea, zonă de pericol. După acest caz, animalele de pe străzile din apropiere vor fi examinate și vaccinate, iar dezinfecția se va efectua în zona de captare și păstrare a veveriței infectate. Strada 1 Mai și Strada Toporăuților au fost identificate ca focare epizootice ale rabiei.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 232


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți