Social
Redactor: Mariana Struț
25 octombrie 2021

Cernăuți: Din nou au fost înăsprite restricțiile de carantină

Cernăuți: Din nou au fost înăsprite restricțiile de carantină
25 octombrie 2021

Cernăuți: Din nou au fost înăsprite restricțiile de carantină

Din data de 24 octombrie în regiunea Cernăuți au fost înăsprite restricțiile de carantină. Conform deciziei comisiei regionale pentru situații de urgență, în ciuda faptului că regiunea se află în zona „portocalie”, restaurante, saloane de înfrumusețare sau mijloace de transport în comun pot fi vizitate doar cu un certificat COVID sau un test negativ pentru coronavirus.

Despre aceasta se vorbește în protocolul comisiei regionale privind situațiile de urgență, potrivit UA Bucovina.

Potrivit corespondenților în unele unități fără certificat sau test negativ, vizitatorii nu au voie. În altele - despre certificate nici nu întreabă.

În microbuze pasagerilor nu li se verifică documentele. Potrivit unui din șoferi, verificarea testelor sau certificatelor necesită un asistent, altfel nu este posibil.

Certificatele și testele PCR au fost verificate la cinematograful orășenesc. Certificatele pot fi prezentate prin intermediul aplicației „DIIA” (Acțiune) sau imprimate.

Un Vizitător al cinematografului Mikhailo și fiul său nu au fost admiși să vizioneze desene animate din cauza lipsei certificatului de vaccinare sau a unui test negativ.

„Am crezut că este doar o recomandare. Am vrut să ajungem la desene animate, scuze, dar voi veni data viitoare. Copilul meu va avea o vacanță în curând, apoi trebuie sau să ne vaccinăm, sau să facem teste PCR”, spune Mikhailo.

Conform protocolului comisiei, respectarea regulilor de carantină ar trebui monitorizată de echipe mobile.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 364


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți