Social
Redactor: Mariana Struț
02 mai 2022

Cernăuți: Doi refugiați din zonele fierbinți au inițiat producerea vestelor antiglonț

Cernăuți: Doi refugiați din zonele fierbinți au inițiat producerea vestelor antiglonț
02 mai 2022

Cernăuți: Doi refugiați din zonele fierbinți au inițiat producerea vestelor antiglonț

Doi refugiați din zonele fierbinți ale Ucrainei care s-au stabilit la Cernăuți,  au înființat producția de veste antiglonț pentru militari. Tinerii comandăla  cusătorie locală vestele propriuzise, și le echipează cu plăci din metal. De la începutul războiului au fabricat peste 350 de veste antiglonț.

Despre acesta au declarat refugiații Iurii Andrienko și Andrii Anisimov, potrivit UA Bucovina.

Înainte de război, Iuri și echipa sa au creat ferme verticale în care cultivau legume și fructe ecologic curate. În urma ofensivei trupelor rusești pe aeroportul din Gostomel - fermele au ars. Tânărul s-a mutat la o prietenă la Cernăuți. Mai târziu, prietenii lui militari au început să spună că le lipsesc vestele antiglonț. În așa fel lui Iurii i-a apărut această ideede a produce veste antiglonț pentru militarii ucraineni.

Andrii Anisimov, de asemenea nu a reușit să-și mute afacerea din  orașul natal. Era proprietarul unui studioul de amenajări interioare. Membrii echipei sale s-au refugiat în diverse orașe ale țării. Andrii s-a mutat la Cernăuți din Kiev. La livrarea vestelor antiglonț sunt ajutați de voluntarul Oleksandr Maksimenko.

Pentru producție colaborează cu croitorele de nuntă. Iurii a spus că cel mai greu a fost să găsești plăcile. Înainte de a cumpăra, au verificat dacă trec testul balistic.

Furnizori de plăci au fost găsiți la Kiev, țesătura este cumpărată din Turcia și Polonia.

Pe zi sunt cusute aproximativ 30 de veste. De asemenea, coase și haine pentru militari: pulovere, esarfe și tricouri.

Potrivit lui Andrii, vestele sunt oferite gratuit în baza unei cereri oficiale din partea Forțelor de Apărare sau a Forțelor Armate, sau la cererea personală a luptătorilor.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 206


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți