Social
Redactor: Mariana Struț
01 noiembrie 2021

Cernăuți: Minorii infectați cu coronavirus vor fi spitalizați și la Spitalul orășenesc

Cernăuți: Minorii infectați cu coronavirus vor fi spitalizați și la Spitalul orășenesc
01 noiembrie 2021

Cernăuți: Minorii infectați cu coronavirus vor fi spitalizați și la Spitalul orășenesc

Zece paturi pentru pacienții infectați cu coronavirus au fost desfășurate la spitalul orășenesc de copii din Cernăuți. Anterior, instituția medicală nu primea copiii cu COVID-19.

Despre aceasta a declarat Serhii Storojuk, directorul general al spitalului de copii din orașul Cernăuți, potrivit UA Bucovina.

Potrivit acestuia, din cele peste 300 de paturi de spital, 60 sunt planificate să fie disponibile pentru pacienții cu coronavirus. O sală de primire separată a fost amenajată pentru spitalizarea copiilor cu COVID-19 și a celor cu suspiciuni.

"Avem șase concentratoare de oxigen. Există o aprovizionare centralizată de oxigen, dar dispunem de puține butelii. Începând de astăzi, suntem gata să oferim asistență", a spus Storojuk.

Anterior, copiii infectați cu coronavirus erau internați doar la Spitalul regional de copii. Conform actoriei Directorului general interimar Oleksandr Teslitskii, acum instituția este supraaglomerată cu 50%, sunt 55 de copii în stare moderată și severă. Un pacient are nevoie de asistență respiratorie.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 318


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți