Social
Redactor: Mirela Amarie
19 noiembrie 2021

Cernăuți: Polițist de frontieră, condamnat la 5 ani de închisoare pentru luare de mită

Cernăuți: Polițist de frontieră, condamnat la 5 ani de închisoare pentru luare de mită
19 noiembrie 2021

Cernăuți: Polițist de frontieră, condamnat la 5 ani de închisoare pentru luare de mită

Un polițist de frontieră a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru luare de mită, solicitată unei firme ca să îi ajute să câștige o licitație.

Potrivit Curții de Apel Cernăuți, instanța l-a lipsit pe bărbat de gradul militar de căpitan și a decis confiscarea tuturor bunurilor care îi aparțin, cu excepția locuinței.

În perioada iulie 2016 - martie 2017, șeful secției alimentare a unității militare a Detașamentului de Frontieră Cernăuți, fiind responsabil cu asigurarea bunurilor și alimentelor militarilor și având autoritatea de a încheia contracte economice, a cerut și a primit bani de la directorul comercial al unei companii private pentru câștigarea unei licitații.

Fondurile, care erau diferența dintre valoarea reală a produsului și cea stabilită de el, mergeau direct în contul propriu, iar ulterior le lua de la bancomatele din oraș.

În acest timp, polițistul de frontieră, folosindu-se de funcția sa oficială, a reușit să obțină pentru sine și pentru părți terțe peste 37 de mii de grivne, ceea ce a cauzat pagube materiale statului.

Judecătoria din raionul Șevcenko din orașul Cernăuți l-a găsit pe acuzat vinovat de primirea de prestații ilegale și l-a condamnat la doi ani de restrângere a libertății cu privarea de dreptul de a ocupa posturi legate de îndeplinirea funcțiilor organizatorice și administrative pe o perioadă de 3 ani.

În ciuda faptului că învinuitul a pledat nevinovat, Curtea de Apel Cernăuți a constatat faptul săvârșirii a 6 episoade de acțiuni ilegale, a anulat parțial verdictul instanței de fond și a pronunțat unul nou, înăsprind pedeapsa.

Întrucât condamnatul era pe cauțiune înainte de intrarea în vigoare a sentinței anterioare, completul de judecată a hotărât să-l aresteze în sala de judecată.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 248


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți