Social
Redactor: Mirela Amarie
17 decembrie 2021

Cernăuți - printre regiunile de frunte din Ucraina care apelează la serviciului digital „eMalyatko”

Cernăuți - printre regiunile de frunte din Ucraina care apelează la serviciului digital „eMalyatko”
17 decembrie 2021

Cernăuți - printre regiunile de frunte din Ucraina care apelează la serviciului digital „eMalyatko”

În noiembrie 2021, în regiunea Cernăuți, 405 fete și băieți nou-născuți au primit certificatul de naștere cu ajutorul serviciului digital „eMalyatko”.

Potrivit Departamentului de Înregistrare de Stat a Stării Civile din regiunea Cernăuți, această cifră reprezintă 97% din numărul total de certificate de naștere eliberate.

Regiunea Cernăuți este unul dintre lideri în ceea ce privește numărul de utilizatori ai serviciului. Părinții bebelușilor îl aleg din comoditate, deoarece nu petrec timp așteptând la cozile diferitelor agenții guvernamentale.

Cu ajutorul aplicației, pot obține mai multe servicii guvernamentale legate de nașterea unui copil. În special, certificatul de naștere, înregistrarea locului de reședință și solicitarea asistenței sociale.

Departamentul Interregional de Sud-Vest al Ministerului Justiției reamintește că serviciul „eMalyatko” este disponibil în toate departamentele Departamentului Regional de Afaceri Interne Cernăuți, poate fi folosit și în Centrele de Servicii Administrative, sau online. Durează până la 30 de minute depunerea unei cereri prin portalul „Dia”, iar înregistrarea nașterii are loc în termen de o zi lucrătoare.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 197


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți