Social
14 decembrie 2021

Cernăuți: Reconstrucția și dotarea de secții din cadrul Spitalului clinic pentru copii

Cernăuți: Reconstrucția și dotarea de secții din cadrul Spitalului clinic pentru copii
14 decembrie 2021

Cernăuți: Reconstrucția și dotarea de secții din cadrul Spitalului clinic pentru copii

Clădirea chirurgicală a Spitalului clinic pentru copii din Cernăuți se află în proces de reconstrucție, costul volumul de renovare este estimat la 1,3 milioane de euro.

Cea mai mare parte din aceste fonduri vor fi alocate de Uniunea Europeană în cadrul unui proiect transfrontalier cu România, a specificat într-un comentariu pentru audiovizualul public UA:Bucovina, directorul spitalului, Serhii Storojuk.  Potrivit acestuia, va fi renovată clădirea chirurgicală, precum va fi reconstruită și secția de urgență cu o parcare specială pentru ambulanțe. Noua secție de urgențe va avea o sală de operații, o secție de terapie intensivă, o sală de traumatologie și o sală de așteptare pentru vizitatori.

Lucrările de reconstrucție sunt executate în cadrul unui proiect transfrontalier cu România, finanțat de Uniunea Europeană – 90% din costuri, 10% cofinanțare de la bugetul orașului Cernăuți. Finalizarea lucrărilor este planificată până la finele anului 2022.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 198


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți