Social
12 mai 2022

Cernăuți: Refugiații din alte orașe vor fi asigurați cu apartamente

Cernăuți: Refugiații din alte orașe vor fi asigurați cu apartamente
12 mai 2022

Cernăuți: Refugiații din alte orașe vor fi asigurați cu apartamente

Aproximativ 130 de clădiri comunale din comunitățile teritoriale ale regiunii  Cernăuți vor fi reconstruite pentru necesitățile persoanelor strămutate intern.

De asemenea, autoritățile regiunii și orașului intenționează să achiziționeze pentru refugiați câteva sute de apartamente în blocurile locative cu multe etaje, a specificat într-un comentariu pentru audiovizualul public din regiune, directorul interimar al Departamentului de dezvoltare regională, Valentin Dunaevski. 

În prezent, comunităților teritoriale li se solicită documentația tehnică pentru aceste spații, preum au loc consultări cu arhitecții privind reconstruirea și reamenajarea clădirilor nefinisate pntru necesitățile persoanelor refugiate, care au fost adăpostite în școlile sau grădinițile din centrului regional. Lucrările sunt planificate să fie finalizate până la 1 septembrie. Banii pentru reconstrucție vor fi alocați de la bugetul de stat, a specificat funcționarul de la primăria cernăuțeană.  

Potrivit estimărilor preliminare, în aceste clădiri vor fi găzduite până la 12 mii de persoane refugiate. De asemenea, în regiune asunt aproximativ alte 200 de apartamente ce vor fi scoase în vânzare pentru aceste persoane.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 182


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți