Social
Redactor: Mariana Struț
25 februarie 2022

Cernăuți: Tot mai mulți bărbați se înscriu în rândurile armatei ucrainene

Cernăuți: Tot mai mulți bărbați se înscriu în rândurile armatei ucrainene
25 februarie 2022

Cernăuți: Tot mai mulți bărbați se înscriu în rândurile armatei ucrainene

La Cernăuți, numărul bărbaților care doresc să-și apere țara a crescut semnificativ. Majoritatea nu au așteptat anunțul mobilizării, ci s-au îndreptat către centrele de recrutare.

Despre aceasta a declarat Tatiana Popovici, purtătoarea de cuvânt a centrului regional de recrutare.

Potrivit ei, printre cei care doresc – sunt mulți care au experiență de luptă și care au participat la războiul ruso-ucrainean. Aceștia sunt bărbați de toate vârstele, de la 18 la 60 de ani.

"Vin persoane care dorewsc să apere ținutul nostru anume aici pe teritoriu. Trebuie să se adreseze doritorii cât de curând posibil, inamicul atacă. Va exista răspundere administrativă și penală pentru cei care se vor ascunde", a spus Popovici.

În cursul zilei de 25 februarie, la biroul de înrolare în rândurile armatei ucrainene a fost o coadă imensă. Mulți dintre cernăuțeni au declarat pentru jurnaliștii UA Bucovina că au venit singuri la centrul de recrutare.

"Nu sunt primul, nu am fost sunat, am venit eu însumi. Pentru că m-am trezit dimineața și am văzut mobilizarea generală", spune Oleksandr.

Un alt cernăuțean, Viktor, a venit la centrul de recrutare cu un prieten. Ambii au fost deja în zona operațiunii antiteroriste în 2015.

"Eu am luptat în viața mea, dar am venit la biroul de înrolare militară pentru că trebuie să apărăm Ucraina. Cred că ne vom curăța pământul de răutate. Totul va fi Ucraina", spune Viktor.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1667


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți