Social
Redactor: Elvira Chilaru
26 august 2021

Certificatele de concedii medicale pe suport de hârtie anulate în Ucraina

Certificatele de concedii medicale pe suport de hârtie anulate în Ucraina
26 august 2021

Certificatele de concedii medicale pe suport de hârtie anulate în Ucraina

Certificatele de concedii medicale, adică concediile de boală, nu vor fi eliberate în Ucraina de la 1 septembrie, notează Agenția BucPress.

Medicul-șef al Mediciei de familie din Ujgorod, Tetyana Kozak a informat Televiziunea Publică din Transcarpatia despre modificările introduse în eliberarea certificatelor medicale. Potrivit dumneaei, din septembrie certificatele de boală vor  fi completate electronic. Sunt instituțiile medicale din Ujgorod pregătite pentru introducerea e-certificatelor  și cum vor funcționa acestea?

Maryana Ciopovdya din Ujgorod  s-a adresat la medicul de familie.  Ea a relatat: "Am fost astăzi la doctor pentru a doua oară: încă nu mă simt prea bine, voi închide certificatul de boală  peste trei zile. Am vrut să întreb medicul cum mi se va elibera".

Perioada de tranziție pentru medici durează trei luni: din iunie până la sfârșitul lunii august medicii pot emite  certificate de concedii medicale atât în format electronic, cât și pe hârtie. Înainte de a lucra cu sistemul electronic a fost organizată o instruire online  pentru medici.

Agenția BucPress – www.bucpress.e

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 482


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți